Jolien

Hallo,
Ik ben Jolien Lonneville. Ik ben, zoals iedereen hier op deze wiki, een eerstejaars studente in Katho, richting Sociaal werk.

Ik vind dit project super. Zowel het feit van het buurtwerk op zich, als de computerles. Computers zijn zo handig, je hebt dit echt nodig in je leven, zeker nu. Daarom vind ik het idee dat er achter schuilt heel goed. Maken dat de kindjes mee zijn met de technologie en op deze manier de digitale kloof een beetje dichten.
Zelf gebruik ik de computer vooral voor schooldingen en om mijn sociale banden te onderhouden.

Maar ook het buurtwerk op zich is een mooi project: op die manier mensen dichter bij elkaar brengen en iedereen zijn horizon een beetje verbreden. Een beetje respect opbrengen voor ieder individu. Dat is toch een mooi idee, niet?

Mijn rol in het project bestaat eruit: 'les' geven aan de gastjes, een zakboekje opmaken voor onze opvolgers en een slotactiviteit organiseren. Dit is natuurlijk niet mijn werk alleeen, maar dat van de ganse project groep. Maar aangezien iedereeen in ons groepje het heel goed ziet zitten, zie ik dat allemaal dik in orde komen. ;)

Ik heb nog niet echt veel voor een groep moeten staan, laat staan les geven. Dit is simpel te verklaren aangezien ik niet in een jeugdbeweging zit ofzo.Ik heb dus zeer weinig ervaring op dat gebied. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe ik het er vanaf breng. Ik hoop dat dit een verrijkende ervaring mag zijn en dat ik veel bijleer.

In verband met een wiki maken, heb ik heel wat bijgeleerd. Er zijn ook zaken die ik nog niet helemaaal onder de knie heb. Deze vind je hier

Jolien

Groetjes Jolien


Citaat: "Een Vlaamse game-industrie? Het lijkt een contradictie maar ze bestaat. In Vlaanderen werden in 2006 voor 150 miljoen euro aan games verkocht. Met de consoleverkoop erbij gaat het over een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro."
Rerentie: WYDOOGHE B. E-cultuur, jongeren en gaming .viWTA dossier. nr 14. pg 5. 2008.
http://www.cjsm.vlaanderen.be/e-cultuur/downloads/dossier_jongeren_en_gaming_viwta.pdf

Klik hier voor de volledige publicatie

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License